יום חמישי, 9 בפברואר 2012

תותים ושוקולד ליום האהבה


יום האהבה קרב ובא והינה סיבה לחגיגה. זיווג משמים הוא דבר נדיר וכשזה קורה מצווה לטפח את הקשר ולעבוד על הזוגיות ולחגוג בכל הזדמנות את האהבה. זיווג שמימי כזה הוא בעיניי השילוב של תותים עם שוקולד, המתוק, הכהה, הכבד כנגד הטרי, חמצמץ ועסיסי מצטרפים יחד לחגיגה נפלאה בפה שתסייעה לחיזוק כל מסיבה.

התותים עכשיו בשיא העונה ומחירם יורד כל הזמן, תמריץ נוסף, אם הייתם צריכים אחד כזה, בכדי לצרוך עוד ועוד תותים.

שילבתי כמה מתכונים יחד בכדי לחגוג את השילוב המנצח, שוקולד ותות. במגוון מרקמים. הכמויות לרוב גמישות מאוד תלוי במספר המתכבדים. אתם יכולים לבחור בין שוקולד מריר לבין שוקולד חלב. השוקולד המריר כשמו כן הוא ולכן אם אתם אוהבים מתוק סביר שתעדיפו את שוקולד החלב.







 אהבה של תות ושוקולד

מוס שוקולד קליל: ל-4-8 מנות תלוי בגודל כלי ההגשה.
חומרים: 250 מ"ל שמנת להקצפה
            150 גרם שוקולד מריר או חלב
            2 כפות ליקר לבחירתכם ( גראנד מרנייה למשל) – לא חובה

הכנה:
  • להמיס שוקולד במיקרו בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס וחלק או להמיס בקערה מעל מים רותחים קלות. להניח לשוקולד להצטנן מעט.
  • להקציף שמנת מתוקה לקצף רך לצרף את השוקולד המומס ואם רוצים להוסיף את הליקר, להקציף קלות ליצירת תערובת אוורירית ואחידה.
  •  להעביר את המוס לתוך כוסות הגשה ולקרר כשעתיים במקרר.

רוטב תותים:
חומרים: סלסלת תותים
            2 כפות סוכר ( אם מעדיפים מתוק יותר אפשר להוסיף סוכר לפי הטעם)
            כף מיץ לימון טרי
הכנה:
לעבד את כל הרכיבים בבלנדר לקרר עד ההגשה.את רוטב התותים ניתן לצקת על מוס השוקולד לפני ההגשה או להגישו בכלי נפרד לכל סועד להתכבד כאוות נפשו.


 תותים טבולים בשוקולד:
 חומרים: סלסלת תותים או יותר שטופים ומיובשים היטב במגבת נייר.
             100 גרם שוקולד מומס ( כמו שהוסבר מעל)
             2 כפות שמן קנולה.

 הכנה:
  •   לערבב שמן עם השוקולד.
  •   לטבול קצה של כל תות בשוקולד.
  •   להניח את התותים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  •   להכניס למקרר להתייצבות אורך כ- 5 דקות.
  •  לשמור את התותים במקרר עד לשימוש. 
        
       להגיש את כל חלקי המנה יחד עם המון אהבה.

אהבה ורק אהבה לכולנו!




        

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה