יום שלישי, 27 בנובמבר 2012

עוגת ג'ינג'ר מופלאה



העוגה הזו תמיד מזכירה לי חורף. ברור גם למה, זו עוגה שחמתי מכינה באופן קבוע ותמיד אכלתי אותה באנגליה. ואנגליה, כמו אנגליה, היא גשומה וקרה והקיץ שלה לא יודע שהשמש צריכה לזרוח בו והטמפרטורות אמורות לעלות. לכן אצל פראן בבית עוגת ג'ינג'ר היא לכל השנה. אצלי היא שמורה לימי חורף קרים כשכל מה שרוצים בהם הוא משהו מתוק שיחמם אותנו מבפנים.

זו עוגה קלה להכנה ועסיסית, את ה- Golden Syrup שמופיע במתכון ניתן (ורצוי בשל מחירו המופרז בארץ) להמיר בסירופ תירס, גלוקוזה נוזלית, או דבש. אם בחרתם להשתמש בדבש תצא לכם עוגת דבש נפלאה שתעשה כבוד לראש השנה.


 



עוגת ג'ינג'ר של פראן

חומריםלשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית 20X30

3/4 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס Golden syrup (או סירופ תירס או גלוקוזה)
1 כוס שמן
2 כפות אבקת ג'ינג'ר טחון
2.5 כוסות קמח תופח
1 כוס מים רותחים
1/2 כפית סודה לשתייה
זיגוג לימון( לא חובה)
1/2 כוס אבקת סוכר
1-2 כפות מיץ לימון

הכנה:
  • לחמם תנור ל- 180 מעלות. לרפד תבניות בנייר אפייה
  • להקציף יחד במיקסר סוכר, ביצים, אבקת ג'ינג'ר, Golden syrup ושמן עד ליצירת תערובת אחידה.
  • לנפות את הקמח ולהוסיף בהדרגה.
  • לערבב יחד סודה לשתייה ומים רותחים ולהוסיף לבלילה ולערבב היטב.
  • מיד לצקת לתבנית האפייה ולהכניס לתנור לאפות 30- 40 דקות עד שקיסם יוצא יבש. ( אם אופים את כל הבלילה יחד משך האפייה מתארך ויכול להגיע גם ל- 50 דקות)
  • לקרר היטב.
  • אם רוצים מכניסים את אבקת הסוכר לקערה קטנה ולאט לאט להוסיף את מיץ הלימון עד ליצירת תערובת אחידה במרקם של דבש. לצקת את הזיגוג מעל העוגה.
גיוונים:
  • אם רוצים ניתן להחליף את ה- Golden syrup בדבש ליצירת עוגת דבש נפלאה.
  • ניתן להוסיף כפית קינמון וקורט ציפורן טחונה לבלילה ליצירת עוגה מתובלת יותר.

לא לשכוח כוס קפה, לשבת רגל על רגל ולהנות!

יום שבת, 17 בנובמבר 2012

מוס שוקולד ללא ביצים להרגיע את העצבים ( שלי לפחות)


אחרי שניסיתי לארח  את כל מי שאני מכירה אצלי בבית ואפילו הצעתי לאלו שאני כלל לא מכירה לבוא וכולם בחרו להישאר בביתם. הרגשתי שבכל זאת אני רוצה לעשות משהו בכדי להקל ולו בקצת על הימים הלא קלים שעוברים עלינו.

לעבור אחד אחד ולחבק את כולם זה לא ראלי, לכן נראה שאאלץ לחזור לדפוס הרגיל שלי והוא שהכל עובר דרך האוכל.... לכן הינה מתכון קל ומנחם שאפשר להכין במהירות ( בתקווה שלא צריך יהיה להפסיק באמצע בגלל הזעקות) לתת לו לנוח במקרר וליהנות ממנו בהפוגות.

אני מקווה שכשתטעמו ממנו תרגישו את החיבוק, האהבה והתמיכה שאני רוצה להעביר לכולם.







מוס שוקולד ללא ביצים

חומרים: לכ-6 כוסות אישיות

200 גרם שוקולד מריר
400 מ"ל חלב קוקוס ( או שמנת רגילה להקצפה)
כפית וחצי ג'לטין ( לא חובה- הסבר בגיוונים)
4 כפות אבקת סוכר
תמצית וניל

הכנה:

  • לקערה קטנה  יוצקים ככוס מחלב הקוקוס ומעל מפזרים את הג'לטין מניחים בצד לכ- 10 דקות.
  • בינתיים בסיר קטן מחממים את שארית חלב הקוקוס עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל. כאשר תערובת הג'לטין מוכנה יוצקים אותה לתוך הסיר ומערבבים היטב עד להמסה מוחלטת של הג'לטין.
  • מסירים תערובת מהגז ומוסיפים לה את השוקולד. מערבבים היטב עד להמסתו המוחלטת. 
  • יוצקים את התערובת לכוסות הגשה. אם עדין ישנם גושים בתערובת מומלץ לעבירה דרך מסננת לפני יציקתה לכוסות. מקררים היטב שעתיים לפחות.

      להגשה: אם רוצים מעטרים בקישוטי שוקולד.

גיוונים:


  • ניתן להחליף את חלב הקוקוס בשמנת להקצפה בכמות זהה ולהכין את המתכון כנ"ל.
  • לחברי הטבעונים- לא חובה להשתמש בג'לטין. ניתן פשוט להסירו מהמתכון ורק לחמם את חלב הקוקוס כולו בסיר ולהמיס לתוכו את השוקולד והסוכר.
  • אם אתם לא אוהבים שוקולד מריר ניתן להחליפו בשוקולד חלב אך במקרה זה רצוי להימנע משימוש  באבקת הסוכר שכן התוצאה עשויה להיות מתוקה מידי.
  • ניתן להוסיף כף או שתיים של ליקר קפה או שוקולד לצרכנים המבוגרים שבננו.

לימים טובים ומתוקים יותר!


יום שבת, 10 בנובמבר 2012

בראוניז ופטל


שילוב נהדר שוקולד ופטל.

כאן האיחוד הוא בבראוניז נימוחים ונמסים בפה עם פטל שזור בתוך העוגה ומאיר אותה באבני חן אדומות. זו עוגה ללא גלוטן טעימה עד מאוד. כמות השוקולד בתוכה הופך אותה ליותר איכותית (ויקרה ) מעוגות אחרות, אך גם לטעימה ביותר שמתאימה לאירועים מיוחדים.

לאחרונה בקשו ממני מתכון לעוגה ללא גלוטן לכיתה, זו לא העוגה שהיתי מציעה לשלוח לבית הספר. אם יש רק ילד אחד או שניים בכיתה הייתי מציעה להכין להם במיוחד את העוגה בספל שפרסמתי כאן לפני כשנתיים. להחליף את הקמח הרגיל ב"קמח תמי" ללא גלוטן וכולם יצאו מאושרים.  "קמח תמי" ניתן למצוא בחנויות טבע שונות, והוא מחליף קמח רגיל בכל מתכון של עוגה 1X1. צריך רק לשים לב שאם צריך להחליף קמח תופח צריך להוסיף ל"קמח תמי" אבקת אפייה.






בראוניז ופטל

חומרים- לתבנית 23X30
150 גרם חמאה
450 גרם שוקולד מריר איכותי
5 ביצים
קורט מלח
1 כוס סוכר חום
תמצית וניל
4 כפות קורנפלור
200 גרם פטל טרי או קפוא מופשר

הכנה-

  • לחמם תנור ל-190 מעלות. לרפד תבנית בנייר אפייה.
  • להמיס בבן מרי או במיקרוגל ( במחזורים של 30 שניות) את השוקולד והחמאה.
  • להקציף במיקסר יחד את הביצים, מלח וסוכר עד ליצירת תערובת אוורירית ובהירה יחסית.
  • לקפל לתערובת הביצים את תערובת השוקולד, תמצית הוניל והקורנפלור עד לאיחוד מלא.
  • לצקת את הבלילה לתבנית המרופדת ולפזר מעל את הפטל. חלק ממנו רצוי לדחוף מעט פנימה לתוך הבלילה.
  • לאפות כ- 30 דקות. העוגה עדין רכה יחסית. לקרר כ- 30 דקות נוספות, לפרוס לריבועים ולהגיש.