יום שלישי, 7 במאי 2013

פאי גבינה וג'לי פטל שחור

מי שמכיר את הבלוג שלי יודע שלא הרבה פעמים אני מכבידה עליכם עם מתכונים מורכבים ורבי שלבים. הפעם חרגתי לגמרי ממנהגי והמתכון מורכב משלבים רבים ורצוף בהוראות. אך אם תעקבו אחריהן ותקראו את המתכון לפני תחילת ההכנה תגלו שהשלבים אולי רבים אך משך ההכנה לא רב כל כך והתוצאה שובת עין וחיך.

בין המרכיבים מופיע הג'לטין  המתעתע. ישנם מספר עקרונות לעבודה עם ג'לטין אם שומרים עליהם התוצאה חלקה ונמסה בפה אם התרשלתם יתקבל מרקם גרגרי וצמיג שהורס גם את הטוב שבמתכונים.

עקרונות השימוש בג'לטין-
  • יש להשרות את הג'לטין במים קרים לצורך תפיחה וריכוך.
  • אם לא מכניסים את הג'לטין לתוך תערובת חמה יש לחמם אותו בעדינות במיקרוגל או על בן מרי לצורך המסה מוחלטת לפני צירופו לתערובת.
  • עם הוספת הג'לטין לתערובת יש לערבב אותה נמרצות למניעת יצירת גושים.
  • אם התערובת אינה חמה עליה להיות קרובה ככל האפשר לטמפרטורת החדר ולא קרה יותר, אחרת הג'לטין יתקשה לפני שהוא יתערבב לכדי אחידות בתוך התערובת. הג'לטין מתקשה בטמפרטורה נמוכה.
  • כדי למנוע כניסה של גושי ג'לטין לתוך התוצר הסופי רצוי תמיד להעביר את הבלילה המוכנה דרך מסננת לפני יציקתה לתבנית ( במקרה של הפאי הזה לא העברתי את תערובת הגבינה דרך מסננת רק בשל העובדה שרציתי שגרירת הלימון תישאר בתוך הבלילה ולא במסננת. את ג'לי הפטל השחור כן סיננתי).
  • הכי חשוב לנסות ולהנות.






פאי גבינה ללא אפייה

חומרים- לתבנית פאי קוטר- 25 ס"מ גובה- 3.5 ס"מ
לקלתית-
300 גרם פתי בר או עוגיות חמאה טעימות עם או ללא גלוטן
150 גרם חמאה מומסת
למילוי גבינה-
200 גרם גבינת שמנת
פחית חלב מרוכז (397 מ"ל)
150 מ"ל שמנת להקצפה
קליפה מגוררת משני לימונים
מיץ מלימון וחצי
14 גרם ג'לטין+ 1/2 כוס מים
לקישוט- קוביות ג'לי פטל שחור
250 גרם פטל שחור קפוא מופשר
6 כפות אבקת סוכר
מעט מיץ לימון לטעם
1/2 כוס מים קרים
10 גרם ג'לטין

הכנה-
קלתית-
  • במעבד מזון לטחון את העוגיות לפירורים קטנים.
  • להעביר פירורים לקערה להוסיף את החמאה המומסת ולערבב יחד היטב ליצירת תערובת במרקם של חול רטוב.
  • בסבלנות להעביר את התערובת לתבנית תוך דחיסתה היטב לבסיס ולדפנות להעז רבידים ובכף. להקפיד לדחוס היטב.
  • להכניס תבנית לפריזר לחצי שעה לפחות.
ג'לי פטל שחור-
  • לרפד תבנית קטנה ( כמו אינגלישקייק) בניילון נצמד.
  • לקערית קטנה לצקת מים קרים וג'לטין, להעמיד כ-5 דקות לריכוך הג'לטין. בינתיים-
  • להכניס פטל שחור מופשר ואבקת סוכר לבלנדר ולרסק.
  • להעביר את תערובת הפטל דרך מסננת לתוך סיר קטן ולהביא נוזל לרתיחה.
  • לכבות את האש ולצקת את תערובת הג'לטין לסיר, לערבב היטב עד להמסה מוחלטת של הג'לטין.
  • דרך מסננת להעביר את הנוזל לתוך התבנית המרופדת בניילון. להכניס למקרר למספר שעות.
  • כאשר הג'לטין התייצב להוציאו מהמקרר להפריד מהניילון ובעזרת סכין חדה לחתוך לקוביות קטנות.
  • לשמור במקרר עד להגשה.
מילוי הגבינה-
  • בקערית להשרות ג'לטין עם המים לכ- 5 דקות.
  • להקציף שמנת מתוקה עד להסמכה אך לא להגיע למצב של קצפת יציבה מידי.
  • לערבב יחד גבינת שמנת וחלב מרוכז ליצירת תערובת חלקה ואחידה. להוסיף קליפת לימון ומיץ ולערבב היטב.
  • לאחד תערובת גבינה עם קצפת.
  • לחמם תערובת ג'לטין במיקרו כ- 30 שניות לערבב היטב ולבדוק שכל הג'לטין נמס והנוזל צלול וללא גושים. במידה והג'לטין לא נמס להחזיר קערית למיקרו לעוד 20 שניות.
  • כאשר הג'לטין נמס לצקת אותו באיטיות תוך ערבוב נמרץ לתוך תערובת הגבינה.
  • להוציא את התבנית עם הקלתית מהפריזר לצקת לתוכה את תערובת הגבינה. להחזיר למקרר לכ- 4 שעות או ללילה.
הרכבת הפאי-
  • להוציא את התבנית מהמקרר להעביר את הפאי לצלחת הגשה.
  • לפזר מעל את קוביות הפטל  השחור ולהגיש.


4 תגובות:

  1. יפהפה!
    שאלה - האם יש אפשרות לעשות מנוי לבלוג, ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם פוסט חדש?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני צריכה להכניס את האפשרות הזו,תודה על השאלה, יבוצע בהקדם :-)

      מחק
  2. תודה! מחכה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. זהו העלתי- אפשר לקבל עידכון במייל- מופיע בצד ימין מתחת לפרופיל :-)
      בתקווה לימים שקטים יותר.....

      מחק