יום רביעי, 19 בפברואר 2014

עוגיות פיסטוק ושוקולד

את העוגיות האלו הכנתי פעם כמתנה, אך היא מעולם לא הגיע ליעדה.... בדרך פתחנו את תא המטען העמוס בציוד והכלי היפה שבו הן היו ארוזות יצא במעוף קצר, מהיר וקטלני אל הכביש..... אוף!!! זה כל מה שיש להגיד על זה.... טוב.... האמת היא שאמרתי עוד כמה דברים........

אך היות וכמובן הן הוכנו, צולמו ונאכלו ( לא בהכרח בסדר הזה והפעם חלקן לא נאכלו כלל..) יש תעוד ומתכון של המתנה שלא הגיעה ליעדה.

אז אנא הכינו אותן, אירזו אותן יפה ואל תשכחו לא להפיל אותן בדרך.
  
הדרכה לברבורי האוריגמי  תמצאו כאן




עוגיות פיסטוק ושוקולד

חומרים- לכ-24 עוגיות ( כמות משתנה בהתאם לקוטר העוגיה שנבחר)

300 גרם קמח תופח מנופה
200 גרם חמאה
 100 גרם סוכר דק
2 כפות מחית פיסטוקים ( רצוי מ- 100% פיסטוקים)
מעט חלב – לא בהכרח צריך
כ-200 גרם שוקולד מומס מטומפרר – כאן תלמדו איך
בראס אגוזים

הכנה-
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • במעבד מזון מעבדים יחד את החמאה, מחית הפיסטוק והסוכר עד ליצירת תערובת חלקה וללא גושים. מגרדדים את התערובת מהדפנות.
  • מוסיפים את כל הקמח ומעבדים בפולסים עד ליצירת כדור בצק. אם התערובת לא רטובה מספיק מוסיפים כף חלב ומעבדים שוב עד ליצירת כדור בצק. במידת הצורך חוזרים על תהליך הוספת החלב ההדרגתית עד ליצרת המרקם הרצוי.
  • מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי של כחצי ס"מ. מכניסים לקרור של -20 דקות.
  • קורצים עיגולים מסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בין 10 לבין 15 דקות תלוי בגודל העוגיות.
  • מוציאים מהתנור ומקררים היטב
  • מכינים את השוקולד המטומפרר טובלים כל עוגייה בשוקולד ומניחים על נייר אפייה  מפזרים מעל את הבראס ומחכים מספר דקות להתמצקות.
  • מאחסנים בכלי אטום לכ- 3 ימים.


2 תגובות: