יום שישי, 12 בספטמבר 2014

אגסים ביין וקרם שקדים ושוקולד אפויי

ועוד מתכון מתאים לחגים. הפעם הוא קצת מורכב- לא קשה כלל רק עם כמה שלבים שונים. הנחמד הוא שאפשר לעצור כבר אחרי השלב הראשון ויש לכם קינוח נפלא וקליל לארוחה כבדה- אגסים מבושלים ביין מתובל. רוצים להשקיע עוד קצת תכינו סירופ מהיין שבו בושלו האגסים – אני בעד מיחזור וניצול עד תום.... ולמשקיעים ממש תוסיפו לזה קרם שקדים שוקולדי והרי לפניכם קינוח מושקע במיוחד.

את האגסים ניתן לבשל ביין אדום, לבן או רוזה הם יקבלו צבעים שונים מכל אחד וטעמים שונים. ניתן להוסיף ליין בנוסף לסוכר תיבול כגון מקל קינמון/ ציפורן/ רצועות קליפת לימון או תפוז/ מקל וניל/ בתוך שקיק בד קטן לשים תערובת של צ'אי הודי ועוד ועוד. לאחר הבישול שלוקח כ- 10 דקות אם משאירים את האגסים ביין, במיוחד האדום, הם יקבלו מצע עמוק יותר שיחדור לכל נפח הפרי. האגסים יכולים להשמר בתוך היין כשבוע במקרר.

קרם השקדים מתאים גם למסכנים שלא אוכלים גלוטן אם מתוך בחירה או מתוך חובה. יתרונו של קרם זה שבנוסף להיותו מאוד טעים, קל להכינו וקשה מאוד מאוש ליבש אותו למוות השקדים שומרים על מאפה עסיסי ומלא ארומה.

והינה לפניכם קינוח אפשרי נוסף לראש השנה ובכלל.....






אגסים ביין
חומרים-
8 אגסים
בקבוק יין אדום/ לבן/ רוזה ( לבחירתכם)
¾ כוס סוכר
תיבול- מקל וניל/ קינמון/ רצועת קליפת תפוז או לימון/ מקל קינמון וכו' לבחירתכם וטעמכם

הכנה-
  • לסיר שיכול להכיל את כל האגסים בצפיפות מכניסים את כל החומרים למעט האגסים ומביאים הכל לרתיחה.
  • בינתיים מקלפים את האגסים ובעזרת כף פריזיאן מוציאים את הליבה בזהירות שלא לפגוע בצורת האגס.
  • מכניסים את האגסים הקלופים לנוזלים הרותחים ומבשלים כ- 10 דקות עד שהאגסים רכים מעט. חשוב שלא יהיו רכים מידי שלא יתפרקו.
  • משאירים את האגסים ביין ומקררים היטב. שומרים במקרר עד לשימוש. ניתן לשומרם שבוע במקרר.


סירופ יין
חומרים-
תערובת היין שבו בושלו האגסים

הכנה-
  • בסיר קטן מרתיחים את היין ומשאירים אותו לבעבע על אש בינונית עד לצימלום של חצי ואף קצת יותר מהכמות המקורית.
  • מקררים היטב לפני ההגשה.

קרם שקדים אפוי עם אגסים ביין

חומרים- לכ- 12 כוסות קטנות שמכילות כמות של כ- ½ כוס מידה
קרם שקדים-
 150  גרם חמאה
200 גרם סוכר חום ( 1 כוס כשהסוכר לא דחוס )
170 גרם שקדים טחונים ( 2 כוסות)
100 גרם קקאו ( 3/4 כוס)
4 ביצים
למילוי והגשה-
כ- 4 אגסים שבושלו ביין
סירופ מהיין של בישול האגסים

הכנה-
  • לחמם תנור ל- 180 מעלות
  • להקציף במיקסר  יחד לקרם חלק ואורירי את הסוכר והחמאה.
  • לנפות את הקקאו כדי לפרק את הגושים שבו וערבב היטב עם השקדים.
  • להוסיף לחמאה והסוכר את הביצים אחת אחת ולנקות עם לקקן את דפנות הקערה כל פעם.
  • להוסיף את תערובת השקדים והקקאו ולערבב היטב לבלילה חלקה.
  • להעביר את הבלילה לשקית זילוף ולפתוח בשקית פתח קטן בקצה. לזלף את הבלילה לתוך הכוסות עד לשליש מהנפח. להניח פרוסות מהאגסים ביין ולזלף את שארית הבלילה בין האגסים עד למילוי  הכוסות עד הקצה כמעט.
  • לאפות כ- 35 דקות עד שהבלילה יציבה.
  • להגיש פושר או בטמפרטורת החדר עם או בלי גלידת וניל או שוקולד ועם סירופ היין.
* הערה חשובה- היות והחגים עומדים מול עיני קיוותי שאוכל להכין את המנה הזו בכלים חד פעמיים אך נחלתי כישלון חרוץ.... אפיתי חלק מהבלילה בעטרות נייר קשיחות, כמו אלו כאן וגיליתי שלאחר האפייה הן ספגו את השומן ונראו מוכתמות ולא יפות כלל. לכן לא היתי משתמשת בהן :-( 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה