יום שלישי, 15 בספטמבר 2015

דובשניות לשנה דבש

זהו השנה לא היתה עוגת דבש אבל כן היו דובשניות ששתי פולניות ( עם תעודות לאשר את זה) אמרו, כל אחת בנפרד, ש" אלו הדובשניות הכי טובות שאכלנו" ואפילו לקחו "דוגי בג" איתן.

יש מגוון מתכונים ברשת במגוון שפות, מגוון כמויות ובמגוון תיבולים שהיו הבסיס למתכון הזה. יתרונו הגדול הוא שאפשר להכינו גם כמה ימים מראש והוא יכול להיות מתנת חג, על תקן הכינותי מראש, נהדרת. המתכון מבוסס על מתכון רוסי אך עוגיות מתובלות קיימות בהרבה ממדינות אירופה, בעיקר הצפוניות ובעיקר סביב כריסטמס, מזל שלנו יש את ראש השנה.

אותי הפתיע במיוחד במתכון החריגה מכמה כללי אפייה שהיו מאוד מבוססים אצלי, אך הינה זה עבד ויצאו דובשניות עסיסיות ואוריריות וטעימות פי מאה מאלו שקונים בסופר. הכלל העיקרי שחרג מכל המוכר לי היה שאחרי שמוסיפים את הסודה לשתייה נותנים לבצק לנוח למספר שעות ואפילו לילה שלם, אני ידעתי שסודה לשתייה מופעלת מיד עם המגע בנוזלים ולכן יעילותה תלוייה במהירות כניסת הבלילה לתנור. אך למרות שהבלילה עמדה 4 שעות בחוץ עדין העוגיות תפחו נהדר. אז תגידו טוב יש גם אבקת אפייה, שמופעלת על ידי חום, אבל אחרי כל כך הרבה זמן?! מסתבר שכן ולכל כלל יש יוצא מן הכלל ועד שלא ננסה לא נדע.

אז שתהיה שנה טובה, מתוקה, עם שפע יציאות מהקופסה, מלאה באהבה אמיתית ובעיקר תהיו נחמדים זה לזה ולאחרים כי אחרת מה?!



דובשניות

חומרים- לכ- 120 עוגיות ( אפשר אם רוצים להכין חצי כמות אבל למה?)

½ כוס אספרסו חזק ( אני השתמשתי בשני שוטים של אספרסו קצר) או חצי כוס נס קפה חזק
½ כוס מים
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר חום
1 כוס דבש
כף מחית וניל או תמצית וניל
2 כפות קינמון
1 כף ג'ינג'ר טחון
2 ביצים
½ 1 כפיות סודה לשתייה
1 כפית חומץ
½ 1 כפיות אבקת אפייה
6 כוסות קמח מנופה ( עבד לי מצויין גם עם קמח ללא גלוטן –  ½ כרגיל ו- ½ קמח תמי)
לציפוי-
4 כוסות אבקת סוכר
½ כוס חלב- לא בהכרח משתמשים בכל הכמות

הכנה-
  • לסיר קטן להכניס את הקפה, מים, חמאה, סוכר, דבש ותבלינים ולהמיס על אש קטנה. להסיר מהאש ולקרר 15 דקות.
  • לתוך התערובת שהתקררה חלקית להוסיף את הביצים אחת אחת ולטרוף במרץ לאיחוד.
  • לערבב יחד את הסודה לשתייה והחומץ ומיד לערבב לתוך התערובת.
  • להוסיף את אבקת האפייה ולערבב היטב.
  • להעביר את תוכן הסיר לקערה גדולה ובהדרגה להוסיף את הקמח עד ליצירת בצק אחיד. מרקם הבצק צריך להיות מעט נוזלי ורך יותר מבצק פריך, הוא לא ממש נפרד מדפנות הקערה אך גם אינו נוזלי מידי. אני ערבבתי בקלות את החומרים בקערה ולא חשבתי שכדי להפעיל את המיקסר בשביל זה.
  • לכסות את הקערה במגבת לחה ולהשאיר בטמפרטורת החדר 4 שעות עד לילה שלם. ( לא הייתי מדלגת על שלב זה שכן אז הרבה יותר קל לעבוד עם הבצק ואם אפשר לנוח באמצע אז למה לא...)
  • לחמם תנור ל- 190 מעלות ולרפד 4 תבניות לתנור בנייר אפייה.
  • עם ידים רטובות מעט יוצרים כדורים בקוטר של כ- 3 ס"מ ( הבצק מעט דביק אך זה מה שייצור בסוף דובשניות עסיסיות ולא יבשות). מסדרים את העוגיות במרווחים זו מזו שכן הן תופחות במהלך האפייה.
  • אופים כל תבנית לחוד במשך כ- 16 דקות. העוגיות יוצאות עדין מעט רכות אך עם גוון מעט זהוב.
  • מקררים את העוגיות היטב.
  • מכינים את הציפוי- לתך קערה מנפים את אבקת הסוכר ומוסיפים בהדרגה את החלב עד ליצירת מרקם של קטשופ ( אם הציפוי יוצא דליל מידי הוא לא יכסה טוב את העוגיה) חשוב להוסיף את החלב לאט שכן בקלות הופכים את התערובת לנוזלית מידי.
  • טובלים כל עוגייה בציפוי ומניחים על נייר אפייה להתקשות- לוקח כחצי שעה ואף יותר תלוי במזג האויר.
  • לאחר התקשות הציפוי ניתן לאכסן את דובשניות בכלי אטום עד שבועיים.
את המתכונים אני נותנת לכם באהבה רבה.
אשמח מאוד לשמוע מכם- מה חשבתם, האם ניסיתם, הצליח? או חלילה לא? רוצים לדעת אם אפשר לשנות 
משהו? היה משהו לא ברור? כתבו לי בתגובות כך שאדע.

בתאבון
פז

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה