יום שני, 5 באוקטובר 2015

אומלט ספרדי

חוזרים לשיגרה, אני בטוחה שכל שנה תקופת החגים מתארכת, אבל הינה הם שוב מאחורינו. עכשיו חוזרים לשיגרה והינה ארוחה קלילה שניתן להכין משאריות תפוחי אדמה בתנור או מתפוחי אדמה שבושלו עד לריכוך במים.
אפשר להכין הכל בתנור כממו פשטידה או חצי על הגז חצי בתנור ( אם יש לכם מחבת שיכולה להכנס לתנור) או שאת הכל מכינים על הגז. אצלי הבחירה היא בעיקר לפי כמה אני עסוקה מעבר. אם העומס גדול הכל נכנס לתנור ולא צריך להתעסק איתו יותר או אני פנוייה יותר אין כמו הכנה שלמה על הגז- מוסיף טעם ומרקם נהדר.

אז קדימה שיגרה ברוכה השבה....



אומלט ספרדי

חומרים- למחבת בקוטר 26
8 ביצים
5 תפוחי אדמה או שאריות תפוחי אדמה שהוכנו בתנור
מלח/ פלפל שחור
שמן לטיגון החביתה
אפשרויות לגיוון –
1 כוס אפונה ירוקה
שאריות מעוף בתנור ללא עצמות
בטטה אפוייה
בצל מטוגן

הכנה-

  • אם אין שאריות- מבשלים תפוחי אדמה חתוכים לקוביות במים עד לריכוך מסננים מהמים.
  • בקערה גדולה מערבבים ביצים עם מלח ופלפל שחור מוסיפים את תפוחי האדמה ושאר התוספות שנבחרו.
  • מחממים מחבת על הגז מוסיפים את השמן וכשהכל חם יוצקים את תערובת הביצים והתפ"א.
  • מורידים את האש ומבשלים מכוסה עד שהתחתית משחימה.
  • בשלב זה אם יש לכם מחבת שניתן להכניס לתנור, מחממים תנור ל- 200 מעלות ומסיימים את הבישול בתנור כ- 10-15 דקות. כשהחביתה לא מכוסה.
  • אם אין מחבת שיכולה להכנס לתנור יש להפוך את האומלט בזהירות לתוך צלחת גדולה ואז בזהירות להחליק את האומלט לתוך המחבת כשהצד הלא עשוי כלפי מטה ולטגן את הכל עוד כ- 5 דקות.
  • אפשרות אחרת להכנה ללא צורך במחבת הינה- לחמם את התנור ל- 190 מעלות לשמן קלות תבנית אפייה ולצקת לתוכה את תוכן האומלט ולאפות כ- 30 דקות עד לייצוב והשחמה.
  • להגיש חם עם סלט בצד.
את המתכונים אני נותנת לכם באהבה רבה.
אשמח מאוד לשמוע מכם- מה חשבתם, האם ניסיתם, הצליח? או חלילה לא? רוצים לדעת אם אפשר לשנות 
משהו? היה משהו לא ברור? כתבו לי בתגובות כך שאדע.

בתאבון

פז


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה